Zeilschool Nannewiid
voor jouw te gekke zeilweek        

Historie

Zeilschool Nannewiid bestaat al vele jaren. Sjoukje en Martin Vlig hebben al deze tijd de zeillessen op het Nannewiid verzorgd. Dit deden ze onder de naam van Recreatiecentrum Nannewiid. Na een aantal jaar als instructeur geven ze mij de kans om dit voort te zetten.

Syb 

Zelf heb ik ook op het Nannewiid in de optimist leren zeilen. Ik ben 20 jaar en heel mijn leven actief met zeilen zowel op grote als op kleine zeilboten. Ik ben vaak op de Friese meren en de Waddenzee te vinden, maar kinderen wat leren vind ik het leukst. Mijn andere passie is voetballen en ik geef hier al 5 jaar voetbaltraining.

  • IMG_2016
  • IMG_7356


Ervaringen 

Ervaringen van eerdere cursisten

Eric heeft heel erg genoten in de zeilweek. Elke middag ging hij weer enthousiast aan de slag. 
-
Familie Salverda 

Leuke, enthousiaste instuctueurs, veel lol en gezelligheid en goed leren zeilen. Het enige minpuntje is dat het zo kort duurde, ik wil volgend jaar weer.
-Arent

Zeilschool Nannewiid is een leuke en een unieke plek om te leren zeilen. De optimist is dan ook de geschikte boot om mee te starten.
-Pelle 

Zie je ook altijd die vrolijke zeiltjes op het Friese Nannewiid? Dat klopt! Dit is voor alle kids die aan het zeilen willen proeven. Hier ben ikzelf ook begonnen.
-Mees (nu actief in de 49er) 

 Mijn dochter heeft genoten van de prachtige zeilweek! Goed geregeld, top!!
- Ietsje Fennik moeder van Ina

Bedankt voor de geweldige zeilweek Syb en Atze. Jullie hebben het geweldig gedaan. Wat vonden onze jongens het leuk. Jullie hebben ze goed leren zeilen en bovenal is er in en tussen de lessen veel plezier gemaakt. De week werd afgesloten met een prachtig, persoonlijk certificaat. De kans is heel groot dat jullie onze jongens volgend jaar terug zien!
- Familie Visser

 Wat een mooie plek om te starten met zeilen.  Kleinschalig, laagdrempelig met enthousiaste mensen was ik naar op zoek en jullie sluiten hier helemaal op aan. Robbin heeft een fantastische week gehad en kon niet wachten om weer te gaan zeilen. De certificaten met de persoonlijke toelichting vind ik een geweldig idee. Zo ontzettend leuk om dit terug te lezen en als herinnering voor later. Hij heeft volop en intens genoten van alles. Volgend jaar weer 🙂
- Mirjam moeder van Robbin

Wat een fantastische week heeft onze zoon gehad! Hij vond het eerst een beetje spannend, maar hij heeft door de goede begeleiding en instructies een hele mooie zeilweek gehad. Leerzaam en een genot op het water.
-Gea moeder van JarnoDruk op de knop voor het artikel in de LC
Lees Hierbij het gave stuk in Groot Heerenveen.

OUDEHASKE - Ook deze zomer zullen er weer de gekleurde zeiltjes van de Optimisten te zien zijn op het Nannewiid. Syb van den Beuken, achttien jaar, was van mening dat het beeld van de kleine zeilbootjes op het water bij Oudehaske niet mocht verdwijnen. Dit dreigde te gebeuren nadat het Recreatiecentrum aan het Nannewiid had aangegeven te stoppen met de zeilschool activiteiten. Al twee jaar was Syb instructeur bij deze zeilschool, echter deze zomer leek het allemaal op te houden.


,,Dan moet ik het zelf doen'' was zijn eerste gedachte. Met het VWO diploma net in de achterzak is de volgende studie Bedrijfskunde in Groningen. ,,En wat is er nu mooier omdat alvast met een klein bedrijfje te oefenen in praktijk'', zegt de jonge ondernemer.

Hij vervolgt: ,,Ook in deze coronatijd komt er heel veel kijken bij het opstarten van een zeilschool. Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel, afspraken maken over aangifte van BTW met de Belastingdienst en het zorgen voor een goede verzekering waren een paar van de administratieve klussen. Daar heb je als net geslaagde VWO leerling niet veel kaas van gegeten.''

Publiciteit maken spreekt vaak veel meer aan, want natuurlijk kan de zeilschool niet zonder cursisten. ,,Een eigen webpagina is een vereiste, maar als die maar niet op Google terugkomt, dan ben je veel met een helpdesk aan het bellen. Gelukkig stroomden, nadat de site eindelijk online stond, al snel de eerste inschrijvingen binnen.'' De instructeurs komen, zo zegt Syb, uiteraard zoveel mogelijk uit het dorp of de directe omgeving. Ze zijn gewend om aan kinderen les te geven.

Nannewiid en Optimist ideaal
Door de kleinschaligheid en geringe diepte is het Nannewiid een ideale plaats om te beginnen met zeilen. Daarnaast is de Optimist een zeer populair klein, beetje vierkant, zeilbootje met alleen een grootzeil. ,,Het type dat ideaal voor kinderen is om zeilen in te leren.'' Uiteraard krijgen alle Optimisten door de nieuwe eigenaar een grondige inspectie en moet er zeker nog wat geklust worden. Niet alle twaalf bootjes zijn al vaarklaar. Gelukkig krijgt hij veel medewerking van de oude eigenaren van recreatiecentrum Nannewiid. Zo worden langzaam de contouren van een echt bedrijf zichtbaar en wordt “Silen mei Syb” deze zomer gerealiseerd.De zeilschool richt zich op kinderen van 8 tot en met 12 jaar, die kennis willen maken met zeilen. Er zijn twee blokken, de ochtend of de middag. Meer informatie is te vinden op www.zeilschoolnannewiid.nl

F
oto's Zeilschool Nannewiid

Disclaimer

Zeilschool Nannewiid besteedt veel zorg aan de betrouwbaarheid en actualiteit van alle gepubliceerde data. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. Zeilschool Nannewiid is derhalve niet aansprakelijk voor schade als gevolg van onjuistheden, problemen veroorzaakt door, of inherent aan het verspreiden van de informatie via internet alsmede technische storingen. Prijswijzigingen onder voorbehoud.Vanwege de KOR vind ik het niet erg als u pas in oktober betaalt. ;)